Hollands Kroon Actueel

Een delegatie van vier ruiters van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer vertegenwoordigt volgend jaar Nederland tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. (Foto: aangeleverd)
Een delegatie van vier ruiters van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer vertegenwoordigt volgend jaar Nederland tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. (Foto: aangeleverd)

Rommelmarkt Niedorp in teken van deelname Special Olympics World Games

OUDE NIEDORP – Leden van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer (VPGO) houden zaterdag 25 augustus vanaf 16.00 uur een rommelmarkt en veiling bij manege Warnaar, Langereis 100 in Oude Niedorp. “De opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan de vereniging, maar ook wordt er een deel vrijgemaakt om vier ruiters af te vaardigen naar de Special Olympics World Games in Abu Dhabi”, meldt Toon Rutgers, bestuurslid van VPGO.

“Stefan Tettelaar, Sabine Leek, Remy Treffers en Sam Veeken zijn opgenomen in het Olympisch team dat met 65 Nederlandse sporters ons land gaat vertegenwoordigen op dit grootste sportevenement in 2019, waaraan 7.000 sporters uit 170 landen in 13 takken van sport meedoen. Wij zijn apetrots op onze delegatie en wij hopen door het organiseren van een veiling en rommelmarkt dat deze vier ruiters van VPGO goed verzorgd heen kunnen.” 

Verdeeld

Het andere deel van de opbrengst is voor de vereniging, die gedurende veertig jaar zo’n dertig ruiters en amazones met een verstandelijke of meervoudige beperking laat paardrijden in een aangepaste en vertrouwde omgeving. Gehandicapten vanaf 8 jaar kunnen voor 40 euro per maand veel plezier beleven bij VPGO. Ze krijgen dan elke week les en er worden feestavonden en onderlinge wedstrijden georganiseerd. 

Activiteiten

“In de nazomer kijkt iedereen uit naar het jaarlijks ruiterkamp”, geeft Toon aan. “Dan gaan we een lang weekend gezellig eropuit naar een mooie manege in Drenthe. Heerlijk paardrijden in het bos en samen leuke spellen doen. Aan de tweejaarlijkse Nationale Special Olympics doet ook een afvaardiging van de ruiters mee. Drie dagen lang wordt dan een groot sportfeest gehouden met wedstrijden, optredens en feesten. Een memorabel evenement voor de deelnemers.”

Tweedehands spullen

Wie het leuk vindt om langs kraampjes te struinen om te zoeken naar bruikbare tweedehands spullen of juist net iets voor een verzameling nodig heeft, is aanstaande zaterdag vanaf 16.00 uur op het juiste adres in en rond Manege Warnaar. Bezoekers kunnen smullen tijdens een barbecue van broodjes hamburger, saté, stokbrood en salades. Of doe een bod op één van de vele kavels. Via de Facebook-pagina van de vereniging kan men alvast op de grotere veilingkavels bieden.

Vrijwilligers

VPGO draait op de inzet van een groep ervaren vrijwilligers die de ruiters begeleiden en helpen om plezierig en veilig met de paarden om te gaan en te rijden. Begeleiders vanaf 16 jaar kunnen zich aanmelden. De insteek bij deze personen moet vooral zijn dat ze de ruiters een leuke avond willen bezorgen. Geregeld zijn er plaatsen beschikbaar voor nieuwe ruiters of amazones vanaf 8 jaar tot 50. Wie eens wil proberen hoe het is om op een VPGO paard te rijden of begeleider wil worden, kom dan op een vrijdagavond kijken bij Manege Warnaar aan de Langereis in Oude Niedorp.

Meer informatie? Bel Ida Dijkman, 0224-722339, 06-27348697 of e-mail naar ida.dijkman@vpgopmeer.nl.

Reageer op dit onderwerp