Het weer voor Hollands Kroon met vandaag afwisselend zon en buien

HOLLANDS KROON – Vandaag hebben wij te maken met een komen en gaan van wolken afgewisseld door zonnige momenten. Uit deze bewolking kan ook neerslag vallen en misschien zelfs een klap onweer. Vanmiddag neemt de buiigheid eerst af maar tegen het einde van de middag en vanavond neemt de buiigheid weer toe.  De wind is vooral tijdens buien vrij krachtig tot krachtig 5 á 6Bft en waait uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar zaterdag neemt de wind af naar matig 3Bft. Wat wel even wennen is, is de middagtemperatuur vandaag, die blijft steken bij 19 á 20 graden en in de nacht naar zaterdag dalend naar 14 graden. Voor velen een welkome adempauze als onderbreking van de vele tropisch hete dagen die wij al gehad hebben.

Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag nog kans op een enkele bui en zon en wolken die elkaar afwisselen, een middagtemperatuur van 20 graden bij een matige wind uit het westen. Zondag is het weer een stuk warmer met 24 graden maar is er ook minder ruimte voor de zon. De wind draait van west naar zuidwest en voert meer bewolking met zich mee maar zoals het er nu uitziet blijft het wel gewoon droog.

Na zondag vooral op maandag en dinsdag nog kans op een bui en met 24 graden op maandag en 23 graden op dinsdag ligt de temperatuur vrijwel op het jaarlijkse gemiddelde. Na dinsdag klaart het op, komt de zon terug en verdwijnt de regen. De wind trekt wel iets aan naar 4Bft. en waait voornamelijk uit het westen.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation.

Reageer op dit onderwerp