Hollands Kroon Actueel

Voor het eerst in 33 jaar geen ‘Nachtmarkt’ van Kolhorn

KOLHORN – Een was flinke streep door de rekening voor de organisatie van de jaarlijkse Nachtmarkt in Kolhorn. Door het slechte weer ging de markt voor het eerst in 33 jaar niet door. “Windstoten tot tachtig kilometer per uur, daar kunnen de marktkramen niet tegen.”

“We hebben met pijn in ons hart moeten besluiten de boel af te sluiten”, aldus de organisatie. Dit jaar werd de markt op 29 juni en 20 juli georganiseerd, maar komende nacht zal het stil zijn in Kolhorn. De organisatie heeft alles vrijdagmiddag al afgebroken, schrijft nieuwspartner NH Nieuws.

Er komen jaarlijks zo’n 10.000 mensen af op de dagen dat de nachtmarkt wordt gehouden in de zomer. Volgend jaar is er gewoon weer een editie, aldus voorzitter Nico Kater: “We zijn niet alle moed verloren.”

Teleurstelling en begrip
Op Facebook reageren veel mensen teleurgesteld op het nieuws. “Zo jammer, hier heb ik me vanaf januari het schompes voor gebreid”, zegt Sylvia, die een foto deelt van een keur aan gebreide poppetjes.

Toch overheerst naast de teleurstelling ook het begrip: “Heel jammer, maar begrijpelijk”, zegt ene Joyce. “Goed besluit”, vult een ander aan.

Reageer op dit onderwerp