Hollands Kroon Actueel

De trimloop is een vast onderdeel van de Kermis Cross in Zijdewind. (Foto: TAV'80)
De trimloop is een vast onderdeel van de Kermis Cross in Zijdewind. (Foto: TAV'80)

Jaarlijkse TAV’80 Kermis Cross in Zijdewind

ZIJDEWIND – TAV’80 organiseert zaterdag 8 september de jaarlijkse Kermis Cross in Zijdewind. Er is een uitdagend en afwisselende route uitgezet. De ondergronden waarover gelopen wordt variëren van asfalt, zand, pontons over het water tot gras. En voor het echte ‘Kermisgevoel’ starten en finishen de deelnemers bij de Kermistent aan de Zandweg in Zijdewind.

De volwassenen strijden in verschillende categorieën. De afstanden voor de Cross zijn 4 of 8 kilometer. Er zijn leuke prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren. Sinds 2015 is er een prijs voor het aanstormend talent ingesteld. Jongeren ouder dan 12 jaar komen hiervoor in aanmerking. De prijsuitreiking volgt direct na de loop in de Kermistent. Voor iedereen is er een herinnering aan deze loop te verkrijgen bij de finish.

De trimloop voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar) start tevens bij de kermistent. Het parcours gaat over de Zandweg/ Havenstraat en weer terug. Er kunnen afstanden gelopen worden van 500 meter tot 1 kilometer afhankelijk van de leeftijd. De jeugd heeft altijd prijs.

Inschrijven jeugd vanaf 13.30 uur. Start jeugd vanaf 14.00 uur. Inschrijven volwassen vanaf 13.30 uur. Start volwassenen 15.00 uur. Inschrijfgeld voor de jeugd bedraagt € 3,- voor de afstanden 500 meter tot 1 kilometer. Volwassen betalen € 7,- en nemen deel aan de afstanden 4 of 8 kilometer. Inschrijving in de Kermistent aan de Zandweg in Zijdewind.

Kijk voor meer informatie over TAV’80 op: www.tav80.nl

Reageer op dit onderwerp