Hollands Kroon Actueel
Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

Siem B. nog zeker 30 dagen in hechtenis

ANNA PAULOWNA – Siem B. blijft nog zeker dertig dagen vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. De 20-jarige man uit Oudesluis werd als verdachte aangehouden na het dodelijke ongeluk in Anna Paulowna, waarbij twee weken geleden drie tieners om het leven kwamen.

Volgens een woordvoerder van het OM is het onderzoek naar wat er precies gebeurd is nog in volle gang. Daarom blijft Siem B. nog vastzitten. “De verdachte is woensdag in de raadkamer geweest en heeft toen te horen gekregen dat hij nog zeker dertig dagen in hechtenis wordt genomen”, meldt NH Nieuws.

Lees ook: Ouders Siem B. mogen hun zoon bezoeken, ‘hij is er geestelijk slecht aan toe’

Shock
Vorige week werd bekend dat B. niet langer in beperking zit. Hij mag inmiddels met meer mensen dan alleen zijn advocaat praten. Die liet eerder weten dat zijn cliënt “er geestelijk slecht aan toe is“. Hij zou in shock verkeren over wat er is gebeurd en vond het zwaar dat hij niet bij de uitvaart van zijn omgekomen vrienden kon zijn. 

Bij het ongeluk in de nacht van vrijdag 31 augustus op zaterdag 1 september kwamen twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen uit Anna Paulowna om het leven. Het voertuig botste op de Sportlaan tegen een lichtmast. 

Getuigen
De politie heeft inmiddels tientallen getuigen gehoord over de crash. Ook mensen die niets hebben gezien, maar toch een verklaring wilden afleggen, zijn gehoord. De aankomende weken worden alle verklaringen naast elkaar gelegd, om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd.

Reacties

HKA-ARCHIEF

Inwoner Anna Paulowna veroordeeld voor ontucht met achterneefje

hkredactie

20-jarige verdachte dodelijk ongeval Anna Paulowna nog zeker 14 dagen in voorarrest

hkredactie

Westerlandse kroegbaas veroordeeld tot geldboete wegens doodsbedreiging

hkredactie