Hollands Kroon Actueel

Kipburger met spek en guacamole - foto DEEN Supermarkten
Kipburger met spek en guacamole - foto DEEN Supermarkten

Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 315 Calorieën 19 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 avocado (gehalveerd)
  • 1 limoen (sap)
  • 4 takjes koriander (fijngehakt)
  • 450 g kipfilets (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 80 g ontbijtspek
  • 1 tomaat (in plakjes)
  • keukenmachine

Instructies

Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.

Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper.

Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe.

Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin.

Bak het ontbijtspek knapperig.

Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tip: Lekker met zelfgemaakte friet en (citroen)mayonaise.

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Menu – Caesar kipburger met Parmezaan

hkredactie

Menu – Tosti walnoten groentespread

hkredactie

Menu van de dag – aspergeschotel

hkredactie