Hollands Kroon Actueel

Hollands Kroon laat alle AED’s vervangen

ANNA PAULOWNA – Wethouder van Gent heeft besloten om tussen 2018 en 2022 alle 77 AED’s te gaan vervangen en ook 53 AED-kasten. De levensduur van een AED is 10 jaar en die termijn wordt nu bereikt.

De 53 AED-kasten zullen worden vervangen voor nieuwe verwarmde kasten zodat alle AED’s in verwarmde buitenkasten hangen. Voor het vervangen van de AED’s en de kasten is een budget van 125.000 euro beschikbaar maar de wethouder verwacht niet dat dit volledig aangesproken gaat worden.

Was eerst sprake dat de Stichting AED Hollands Kroon de opdrachtgever zou worden, nu is besloten dat de gemeente de opdrachtgever blijft. Wel is de gemeente in gesprek met de Stichting AED Hollands Kroon om het beheer in onderhoud op zich te nemen om zo de toekomst van de AED’s te waarborgen.

Hollands Kroon zal binnenkort de aanbesteding gaan uitschrijven en die met de laagste prijs krijgt de opdracht.

Reageer op dit onderwerp