Hollands Kroon pakt woonfraude hard aan

HOLLANDS KROON – Zoals elke gemeente in Nederland heeft ook Hollands Kroon te maken met inwoners die van de ene op de andere dag zijn vertrokken naar elders zonder zich te laten uitschrijven, maar ook om woonfraude aan te pakken.

Woonfraude is alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatige doorverhuur, onrechtmatig gebruik en overbewoning van een woning waarbij geen toestemming is van de eigenaar. Het is feitelijk een vorm van bedrog; de werkelijkheid is anders dan wordt voorgesteld op papier of digitaal.

Voor sommige mensen is het verleidelijk om hun huurwoning illegaal onder te verhuren. De huurder betaalt een lage huur aan de wooncorporatie en vraagt aan de onderhuurder een veel hoger bedrag. Of de huurder geeft een woning door aan familie of vrienden, bijvoorbeeld om te ontkomen aan de lange wachtlijsten voor een woning.

Toezichthouders krijgen meer verantwoordelijkheden

Om de pakkans op woonfraude te verhogen heeft het college van Hollands Kroon besloten om medewerkers van Team Toezicht en Inspectie en de BOA’s  aan te wijzen als toezichthouder BRP (basisregistratie personen) om zo woonfraude beter te kunnen bestijden.

Reageer op dit onderwerp