Hollands Kroon Actueel

Het takstation in Middenmeer
Het takstation in Middenmeer

Verwarring bij de tankstations, de namen zijn anders vanaf vandaag.

HOLLANDS KROON – Met ingang van vandaag heet Euro 95, diesel, Euro 98 anders. In heel Europa krijgen deze brandstoffen 1 en dezelfde naam.

Vanaf nu is Euro95 ook wel E10, Euro98 is E5 en diesel B7. LPG blijft gewoon hetzelfde symbool houden. Oudere auto’s van voor 2000 moeten vanaf volgend jaar opletten. Dan moeten alle tankstations overstappen van de huidige Euro95 naar E10, een benzine met 10 procent bijgemengde bio-ethanol. Voor deze oudere auto’s is dat niet goed. Maar voorlopig blijft E5 gewoon beschikbaar aan de pomp, meldt de NOS.

De Europese Commissie hoopt met de uniformering van de brandstofnamen verwarring bij de Europese brandstofpompen te voorkomen. De afgelopen dagen zijn er ruim 150.000 stickers geplaatst op de tankstations in Nederland. De oude namen blijven er voorlopig nog gewoon bijstaan maar gaan na verloop van tijd verdwijnen.

Reageer op dit onderwerp