Hollands Kroon Actueel

Foto: Politie
Foto: Politie

Politie ontdekt 69 kilo vuurwerk in woning Warmenhuizen

NOORDKOP – In een woning aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen heeft de politie dinsdag vuurwerk en (hard)drugs aangetroffen. Bij de politie was informatie binnen gekomen over de aanwezigheid van illegaal vuurwerk.

Op basis van deze informatie besloot de politie over te gaan tot actie. Bij een doorzoeking werd het illegale spul aangetroffen. Een 16-jarige jongen uit Warmenhuizen is door de politie als verdachte aangehouden. De politie heeft 69 kilo vuurwerk in beslag genomen.

Strafbaar en gevaarlijk
Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.

Melden heeft altijd zin via:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden.
  • via 0900-8844.
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Nieuwe patrouillevaartuigen voor de politie

hkredactie

Wordt van stuurman aan wal, surveillant bij de politie

hkredactie

Politie zoekt eigenaar tag Anna Paulowna

hkredactie