Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – gewokte spruitjes met taugé en kip


Menu van de dag - gewolkte spruitjes met taugé en kip
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Tip: In plaats van gerookte kipreepjes kun je ook kiezen voor ham- of spekreepjes. Dit maakt het gerecht wel iets rijker aan calorieën. Met name als je voor de spekjes kiest.
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 5
Ingrediënten
  • 300-350 g spruitjes
  • 125 g gerookte kipreepjes
  • 100 g taugé
  • 1 tl kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
Bereiden
  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  2. Hak de knoflook fijn. Verhit ongeveer 10 ml olijfolie in een wokpan.
  3. Voeg een theelepel kerrie toe en roer deze door de hete olie.
  4. Voeg direct daarna de spruitjes toe en wok deze een paar minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
  5. Voeg nu de knoflook, taugé en gerookte kipreepjes (en eventueel een scheutje ketjap) toe en wok alles nog ongeveer een minuut.
Notes
Echt wokken doe je op hoog vuur. Laat de pan en de olie goed heet worden voordat je begint te wokken. Laat de pan ook continu op hoog vuur staan en blijf goed roeren. Probeer de pan niet van het vuur te halen om alles om te schudden, maar gebruik een spatel of lepel. Anders verlies je al snel veel warmte.
Voedingswaarde informatie
Calorieën: 217 kcal Vet: 9,6 gr Koolhydraten: 16,7 gr Proteine: 14,9 gr

 

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Menu van de dag – Rode bietenchili

hkredactie

Menu – Maaltijdbroodjes met zuurkool en worst

hkredactie

Menu van de dag – Ovenschotel met spinazie en gehakt

hkredactie