Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Menu – Varkenshaas met champignons


Menu - Varkenshaas met champignons
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 250 g varkenshaas
  • 250 g champignons
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el bloem
  • 1 tl kerrie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el olie
  • 50 g boter
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 0.125 l bouillon
  • 1 bekertje crème fraîche (125 g)
  • 1 scheutje citroensap
Bereiden
  1. Snijd de varkenshaas in schuine plakken van 2 cm dik en sla ze tussen 2 velletjes folie met de bodem van een steelpan plat.
  2. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Roer de bloem met de kerrie en wat zout en peper door elkaar en haal er de plakken vlees door.
  5. Verhit de olie en de boter in een pan en braad de vleesplakken in circa 2 minuten per kant gaar en bruin. Schep ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de oven die op 100°C is voorverwarmd.
  6. Bak de champignons en de ui in het achtergebleven braadvet tot ze beginnen te kleuren.
  7. Voeg de dragon, de bouillon en de crème fraîche toe en roer goed.
  8. Breng de saus aan de kook, roer er het citroensap door, draai het vuur laag en breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
  9. Geef de saus apart bij het vlees.
  10. Lekker met aardappelpuree en sla.

 

 

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Menu van de dag – Tomatenpakketjes met bloemkool

hkredactie

Menu van de dag – rode kool met stoofpeertjes

hkredactie

Menu van de dag – pittige tomatensoep

hkredactie