Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

DOKEV cross over grasland en vette bouwklei

ANNA PAULOWNA – Hardlopen over bijna alles wat niet verhard is. Dat is zondag 25 november weer mogelijk tijdens de cross van Atletiekvereniging DOKEV in Anna Paulowna. Een echte cross over grasland, modderige slootranden, mossige bospaden en vette landbouwklei. Een cross ook met regionale aantrekkingskracht.

De start is traditiegetrouw vanaf clubgebouw ‘De Antilope’ en gaat vervolgens buiten het sportpark om, over een strook grasland, naar de modderpaden van het Uilenbosje bij de Boermansweg. Op de terugweg loop je over landbouwgrond en via een speciaal aangelegde brug terug naar de finish.

Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 5 of 9 kilometer, maar natuurlijk is het voor de jeugd tot en met 15 jaar ook mogelijk om kortere afstanden te crossen. Hiervoor wordt er een parcours op en rond het sportpark uitgezet.

De allerjongsten tot en met 6 jaar starten om 10.00 uur voor een cross over 500 meter. Vervolgens gaat de jeugd tot en met 11 jaar van start om 10.15 uur voor een ronde van 1,2 kilometer en jeugd tot en met 15 jaar start om 10.30 uur voor de cross van 2,5 kilometer. Om 11.00 uur klintk het startschot klinken voor de cross over respectievelijk 5 en 9 kilometer. Alle afstanden kunnen, ongeacht de leeftijd, natuurlijk ook als trimloop worden gelopen.

Start en inschrijving vinden plaats bij clubgebouw ‘De Antilope’ van Atletiekvereniging DOKEV op Sportpark Kleine Sluis 1 in Anna Paulowna. Inschrijving is vanaf 9.00 uur mogelijk. Er is volop gelegenheid tot omkleden en douchen. Het inschrijfgeld voor de jeugd tot en met 15 jaar bedraagt € 2,50 en voor deelnemers van 16 jaar en ouder is het inschrijfgeld € 5,00.

Reageer op dit onderwerp