Hollands Kroon Actueel

Foto: Politie Hollands Kroon
Foto: Politie Hollands Kroon

Politie Niedorp haalt twee zwaar opgevoerde aangepaste auto’s van de weg

NIEDORP – Twee invalidenkarren zijn afgelopen twee dagen in Niedorp van de weg gehaald. De twee wagens reden ver boven hun maximum toegestane snelheid van 25 kilometer per uur. Tevens waren beide chauffeurs nog geen achttien.

Het ene invalidenwagen reed zestig kilometer per uur, 35 kilometer te hard. Baas boven baas: het andere gehandicaptenwagentje behaalde een snelheid van tachtig kilometer per uur, meldt NH Nieuws.

De twee wagens zijn van de weg gehaald en worden vernietigd, wat gebruikelijk is in dit soort omstandigheden. Beide bestuurders waren nog geen achttien en hebben een trekkersrijbewijs, waarmee ze een tractor mogen besturen.

Extra opgelet
De politie let de afgelopen dagen extra scherp op de gehandicaptenwagens, na het dodelijke ongeluk van 5 november. Toen overleed de 17-jarige Thijs uit Wieringerwaard toen hij met z’n invalidenvoertuig tegen een boom reed.

Reageer op dit onderwerp