Hollands Kroon Actueel

Het oude gemeentehuis op Wieringen (Foto: GoogleMaps)
Het oude gemeentehuis op Wieringen (Foto: GoogleMaps)

Woningbouw op grond oud-gemeentehuis Wieringen en basisschool Winkel

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon hoopt in 2019 de handtekening te kunnen zetten over de verkoop van de voormalige basisschool De Zwerm in Winkel en op de lokatie van het voormalige gemeentehuis in Hippolytushoef.

De gemeente hoopt in het eerste kwartaal met een openbare inschrijving voor beide locaties te komen waarna de verkoop kan plaatsvinden. Het is de bedoeling dat op de plek van het gemeentehuis in Hippolytushoef 12 woningen worde gebouwd en op de plaats van de oude basisschool in Winkel 20 woningen.

De gemeente laat ook een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor de voormalige basisschool De Meerpaal in Anna Paulowna, het is de bedoeling dat daar starterswoningen worden gebouwd. De gemeente hoopt in het eerste kwartaal met een besluit over deze locatie te kunnen komen waarna in het tweede kwartaal van 2019 het in de verkoop wordt gezet.

Ondertussen loopt het met de verkoop van OBS Oude Niedorp niet soepeltjes, toen het pand leeg kwam te staan was er direct interesse om in het bestaande pand starterswoningen te realiseren maar dit bleek financieel niet haalbaar te zijn en haakten de partijen die deze plannen hadden af. Daarvoor in de plaats kwam een nieuwe  partij zich melden die een nieuwe dorpshuis wilden maken maar deze plannen werden door de inwoners van Oude Niedorp afgewezen waarna ook deze partij zich terugtrok. Ook de plannen om er een vrije kavel van te maken liepen op niets uit.

Het college heeft nu besloten om de school te slopen en er een mooie infrastructuur naar het bestaande dorp te maken en een openbaar trapveldje aan te gaan leggen. De grond die overblijft zal dan in de verkoop gaan als vrije kavel.

Reageer op dit onderwerp