Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd

Pamela Smits, cello en Tobias Borsboom, piano in de Lucaskerk te Winkel.

WINKEL – Celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. Pamela is niet alleen een uitmuntende celliste, maar is naast haar solocarrière ook een groot liefhebber van kamermuziek. Zij heeft samengewerkt met vele nationale en internationale musici en geeft geregeld concerten in verschillende samenstellingen in binnen- en buitenland.

Pianist Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij o.a. met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Sinds 2017 werkt Tobias intensief samen met Pamela, o.a. als artistieke leiders van de concertserie ‘Vriendenconcerten’ in de Zuiderkerk van Amsterdam. Tijdens deze samenwerking bleek gelijk de bijzondere klik tussen de beide musici.

Een concert door Pamela en Tobias staat garant voor een gedenkwaardige belevenis, waarbij ‘sprankelend en bevlogen’ synoniem staat voor hun spel. Hun avontuurlijke inslag vertaalt zich ook in  de programma’s waarbij ze bekend repertoire met minder bekende werken combineren. Het concert wordt verbaal door de musici zelf ingeleid.

Het programma brengt o.a. werken van Franz Liszt, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Josef Suk, Antonín Dvořák en David Popper.

Het concert is op 16 december en begint om 20.00 uur.  De toegangsprijs is € 12,=  Parkeren is gratis en de kerk is lekker verwarmd. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www. culturelestichtingniedorp.nl, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19.  

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Twee concerten door koor Grenzenloos

hkredactie

Bachcantatekoor Hippolytushoef viert 12,5 jarig jubileum.

hkredactie

Concertseizoen Keesschuur gaat van start

hkredactie