Hollands Kroon Actueel

Rian van Dam voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hollands Kroon
Rian van Dam voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hollands Kroon

Hollands Kroon krijgt vrouwelijke burgemeester, Rian van Dam

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft dinsdagavond 4 december 2018 mevrouw Rian van Dam (57 jaar) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Hollands Kroon. Rian van Dam is momenteel Programmadirecteur Greenport Noord-Holland Noord.

Vanuit haar huidige functie is Rian van Dam bekend met de omgeving. De vertrouwenscommissie van de raad ziet haar als een empathisch persoon, die tegelijkertijd in staat is knopen door te hakken. Bestuurlijk heeft zij ervaring als wethouder van de gemeenten Alkmaar en Enkhuizen. Zij heeft begrip voor verhoudingen en staat stevig in de samenleving.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon op 12 februari 2019 wordt geïnstalleerd.

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Een nieuwe ‘burrie’ voor Hollands Kroon

hkredactie

Groetweg Middenmeer niet langer 80km/u weg, Hollands Kroon verlaagd maximum snelheid naar 60km/u

hkredactie

Praat mee over nieuwe burgemeester

hkredactie