Hollands Kroon Actueel

Helderse bieb mag vorkje prikken bij de koning en koningin

NOORDKOP – Morgen houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de zogeheten ‘Uitblinkers-lunch’ op Paleis Noordeinde in Den Haag. Niet alleen BN’ers als Wesley Sneijder, Beau van Erven Dorens en Monique van de Ven prikken een vorkje mee, ook de bibliotheek in Den Helder mag iemand afvaardigen voor de koninklijke maaltijd.

Toen de uitnodiging een paar weken geleden op de mat viel, ontstond er een vrolijke chaos in de bibliotheek. “Desiree, de secretaresse kwam met een stapeltje post bij onze directeur”, vertelt Anita Ruder van de bieb. “En toen zag ze de brief van de Dienst Koninklijk Huis er tussen zitten. Ze maakte hem open en begon zo hard te gillen dat de andere collega’s dachten dat er een muizen in het kantoor waren.”

Lees ook: En de beste bieb van de wereld staat gewoon in de Noordkop

Het bleek een uitnodiging om te komen lunchen en praten met het koninklijk paar. “We hebben al een topjaar achter de rug”, vertelt directeur Jacinta Krimp. Dit jaar werd de bibliotheek in Kuala Lumpur uitgeroepen tot beste ter wereld. “School 7” haalde het landelijke nieuws en de berichten bereikten dus ook het Koninklijk Huis. “Wanneer ontmoet je nou de koning én de koningin en op zo’n persoonlijke manier”, lacht Krimp.

De “Uitblinkers-lunch” valt op de verjaardag van prinses Amalia. Met lege handen aankomen, dat kan natuurlijk niet, er is al een mooi cadeau uitgekozen. En dat kan natuurlijk maar één ding zijn: “Ik heb overlegd met mijn collega’s en we hebben een boek gekozen van een Nederlandse schrijfster. Het is een deel van een trilogie en een lekker dikke pil. Ik denk dat dit goed bij haar past.”

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

200 boetes voor hufters in Hollands Kroon: voor dit gedrag gingen mensen op de bon

hkredactie

Winnares een maand gratis sporten neemt prijs in ontvangst

hkredactie

Politie zoekt eigenaar boot Niedorp

hkredactie