Hollands Kroon Actueel

Foto: Deen Supermarkten

Menu van de dag – Bloemkoolpasta met gehaktballetjes


Menu van de dag - Bloemkoolpasta met gehaktballetjes
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje kruidenmix Bretons gehakt
  • 1 bloemkool
  • 200 g geroosterde rode paprika (pot)
  • 1 blik blokjes tomaat (à 400 g)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g macaroni
Bereiden
  1. Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix en draai er kleine balletjes van.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel in gelijke roosjes.
  3. Spoel de paprika’s met koud water af.
  4. Pureer de paprika’s en de tomaatblokjes in een keukenmachine.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  6. Voeg de paprikasaus en 1½ dl water toe.
  7. Laat de balletjes 8-10 minuten pruttelen.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar.
  10. Kook intussen de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Giet de macaroni en de bloemkool af.
  12. Roer de saus en de bloemkool door de macaroni.
  13. Verdeel de bloemkoolpasta over 4 borden.

 

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Menu van de dag – kip met gember

hkredactie

Menu van de dag – Bloemkoolsoep met witte bonen en worst

hkredactie

Sticky garnalen met kokosrijst en boontjes

hkredactie