Hollands Kroon Actueel

Ondertekening hoofdsponsorcontract door Frank Blokker (Univé), Ab Hoek - staand (TAS’82) en Co Wiskerke (TAS’82). (Foto: aangeleverd)
Ondertekening hoofdsponsorcontract door Frank Blokker (Univé), Ab Hoek - staand (TAS’82) en Co Wiskerke (TAS’82). (Foto: aangeleverd)

‘De Hel van het Noorden’ ook in 2019

NOORDKOP – De vierentwintigste editie van ‘De Hel van het Noorden’ wordt zondag 3 maart gehouden. Een officiële KNAU-hardloopwedstrijd over 25 kilometer van Den Helder naar Schagen. “Deelnemers komen uit heel Noord-Holland en zelfs ver daarbuiten”, aldus de organisatie.

Voor de organiserende verenigingen Trim- en Atletiekvereniging Schagen, TAS’82 en SV Noordkop atletiek uit Den Helder is dit een grote wedstrijd op hun agenda. “Deze wegklassieker is een ideale training voor bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam. Wat deze loop bijzonder maakt is ook de afstand, want 25 kilometer is geen standaardafstand.”

Omdat het aantal deelnemers rond de 250 deelnemers bleef steken is sinds 2004 de mogelijkheid gekomen deze afstand ook als estafette team te lopen (9-7-9 kilometer). Het parcoursrecord van de 25 kilometer is in handen van Engelsman Dia Roberts met een tijd van 1.21.36. Bij de dames is het parcoursrecord in handen van Mariska Kramer met een tijd van 1.35.56.

Wie gaat de uitdaging aan? De voorinschrijving start 1 januari. Het is nu de tijd om je in te schrijven of ‘loopmaatjes’ te zoeken voor een estafette team.

Voorinschrijven kan via www.TAS82.nlwww.noordkopatletiek.nl of via www.inschrijven.nl. Naast de individuele- en estafette loop wordt door TAS’82 een wandeltocht georganiseerd. Deze vindt zaterdag 2 maart plaats en gaat over hetzelfde parcours.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965  of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp