Weerbericht Hollands Kroon : Geregeld zon, maar ook enkele wolken

HOLLANDS KROON – De dag start met met opklaringen zodat de zon regelmatig te zien is vanochtend en een deel van de middag, wel zijn er ook flinke perioden dat de bewolking overheerst. Vanavond gaat het wat meer opklaren en dat zorgt er voor dat in de nacht naar vrijdag de temperatuur onder het vriespunt gaat duiken. De middagtemperatuur ligt vandaag rond de 3 graden maar door de vrij krachtige oostelijke wind voelt het een stuk kouder aan.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Vrijdag is het nog wat kouder met een graad of 2 in de middag en in de nacht naar zaterdag gaat het zelfs lokaal buiten de bebouwing van de woonkernen licht vriezen, een graad of 3 á 4. Binnen de woonkernen daalt het kwik naar rond de -1. Er is vrijdag redelijk wat zon maar door de wind voelt het aan of de temperatuur onder het vriespunt ligt.

Zaterdag is de koudste dag van deze week met een middagtemperatuur die amper boven de 0 graden zal uitkomen en in de nacht naar zondag wederom onder het vriespunt gaat dalen. Er zijn flinke perioden met zon maar in de loop van de dag omt er vanuit het westen bewolking binnendrijven en in de avond en in de nacht naar zondag gaan er buien vallen die voor gladheid kunnen gaan zorgen. De wind draait van zuidoost naar het zuiden en is matig tot vrij krachtig van kracht.

Zondag is dan weer een heel andere dag wat de temperatuur betreft, overdag 7 graden, veel bewolking en af en toe wat lichte motregen. De wind waait uit het zuiden later draaiend naar het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht.

Kijken wij even verder, richting de kerst dan zien wij dat de kans op een witte kerst vrijwel nihil is en het mogelijk zelfs een kletsnatte kerst gaat worden met een temperatuur van zon rond de 8 á 9 graden.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965  of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp