Weerbericht Hollands Kroon: droog en koud met af en toe zon

HOLLANDS KROON – Vandaag en morgen zijn de twee koudste dagen van deze week, de middagtemperatuur blijft vanmiddag steken bij 2 graden door aanvoer van koude lucht uit het oosten van Europa. De wind is  matig, soms even vrij krachtig en zorgt ervoor dat het voor het gevoel een stuk kouder gaat aanvoelen. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar enkele graden onder het vriespunt.

Zaterdag ziet het wat de zon betreft er een stuk beter uit, veel zon maar door de straffe zuidoostelijke wind wordt het zaterdagmiddag niet veel warmer dan een graad of 1 en dankzij de wind ligt de gevoelstemperatuur rond de -4, opletten dus met wat voor kleding je draagt. Zaterdagavond trekt er bewolking vanuit het zuidwesten onze regio binnen en kan het zaterdagnacht al gaan regenen en mogelijk valt er (natte)sneeuw, en kan het ook glad gaan worden.

Zondag is er vrij veel bewolking en zo nu en dan valt er wat regen. De wind draait naar het zuiden/zuidwesten en is vrij krachtig. Overdag loopt de temperatuur op naar 6 graden en in de nacht naar maandag daalt het kwik naar 3 graden.

De dagen daarna stijgt de middagtemperatuur naar 5-8 graden en over het algemeen is het bewolkt. Zo nu en dan kan het een beetje regenen, maar er zijn ook geheel droge dagdelen. ’s Nacht ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is meest matig van kracht.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp