Afronding herinrichting N241 Schagen-Verlaat.

VERLAAT – Behoorlijke belangstelling bij de afronding van de herinrichting N241 Schagen-Verlaat. Ruim 100 belangstellenden hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van de Provincie NH om deze afronding te vieren.

Donderdagmiddag was er is een feestje voor aanwonenden van de N241 waarbij geen bestuurlijke afvaardiging aanwezig was. De projectmanager dhr. Henk Blok hete iedereen hartelijk welkom en gaf een korte uiteenzetting over deze ingrijpende gebeurtenis die voor de meeste af en toe behoorlijke ongemakken hebben gehad. Ongemakken die overigens nagenoeg geen verkeershinder te weeg hebben gebracht voor de weggebruikers op dit traject.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Verder ging hij kort in op evaluatie van verschillende onderdelen van deze reconstructie die naast enorme verbeteringen ook voor tegenvallende situaties heeft gezorgd. Vooral de snelheid van het (sluip)verkeer op de Paralelweg baart grote zorgen, en wordt ernaar oplossingen gezocht omdat in te dammen. Zo zou de fietsstraat op het weggedeelte Blokhuizen tot het bedrijventerrein Witte Paal ook van betere straatverlichting kunnen worden voorzien.

Op de Parallelweg tussen Verlaat en de Moerbeek, waar door landbouw en bestemmingsverkeer van gebruik wordt gemaakt zou belijning aan de bermkanten voor extra veiligheid kunnen zorgen. Al deze probleem gevallen zijn dij de Provincie bekend en wordt voor zover mogelijk de nodige aandacht aanbesteed.

Bij deze (Noord-)Hollandse avond werd er tussen 17.00 u en 19.30 u heerlijke stamppot en erwtensoep aangeboden waar gretig gebruik van werd gemaakt. Voor de kinderen had de Provincie poffertjes en oudhollandse spelletjes ingedachte maar die voelden zich schijnbaar niet geroepen.

Voor de anderen was het met een goed stukje muziek en lekker eten  een mooi en gezellige afronding.

Reageer op dit onderwerp