Hollands Kroon Actueel

Schagen FM blijft azen op zendvergunning RTV Noordkop

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon nam afgelopen dinsdagavond genoegen met het lijstje van mensen die samen met Programma-Beleidsbepalend Orgaan vormen als onderdeel van RTV Noordkop, waardoor het Commissariaat voor de Media een positief advies zal krijgen om de uitzendvergunning definitief te maken.

Helemaal zonder slag of stoot ging het niet, zo waren de VVD, PvdA en de ChristenUnie niet blij met de geboekte vooruitgang die RTV Noordkop was opgelegd om het nieuws in Hollands Kroon beter te brengen. RTV Noordkop werd in februari verweten meer de aandacht op Wieringen en omgeving te leggen en de rest van Hollands Kroon zo nu en dan mee te nemen in hun nieuwsvoorziening.

Schagen FM vond dat zij het beter konden en maakte in februari toen de zendvergunning weer voor 5 jaar moest worden verlengd ook aanspraak op de uitzendvergunning omdat zij toen vonden dat zij de inwoners van Hollands Kroon veel beter konden voorzien van nieuws en ook het bestuur van Hollands Kroon beter konden controleren.

De gemeenteraad besloot in februari toch RTV Noordkop de uitzendvergunning te gunnen maar wel met een paar stevige eisen, waaronder dus de eis dat de nieuwsvoorziening voor de hele gemeente Hollands Kroon moest gaan beslaan. De drie partijen vonden dat aan deze eis niet voldaan is en wilden daarom dat het besluit van februari terug werd gedraaid en de vergunning aan Schagen FM zou worden gegund.

Dit werd niet door de overige partijen overgenomen, ook omdat Schagen FM toch wel een stevige financiële eis op tafel legde en ook omdat Schagen FM door de gemeente Schagen al een forse extra subsidie krijgt overgemaakt.

Schagen FM nog niet uitgestreden

Hoofdredacteur Ed van Oerle van Schagen FM denkt dat het laatste woord nog niet gesproken is, over de toezegging van burgemeester Nawijn die beloofd heeft als bemiddelaar tussen RTV Noordkop, LOS uit Den Helder en Schagen FM te willen gaan praten om te kijken of zo de neuzen dezelfde kant gaan opwijzen, was van Oerle klip en klaar, voor Schagen FM is verder onderhandelen over één grote streekomroep een utopie aan het worden omdat de partijen niet met elkaar door 1 deur  kunnen.

Maar ook verwacht van Oerle dat het CvdM. zich aan de wet moet houden, en als ze dat doen het dan niet mogelijk is om RTV Noordkop alsnog de uitzendvergunning te geven voor de aankomende 5 jaar.

Streekomroepen.

In Nederland zijn de lokale omroepen verplicht om te gaan fuseren tot streekomroepen, zo is in Westfriesland door de fusie van Radio Enkhuizen en RTV Hoorn, samen met Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Opmeer en Drechterland gekomen tot de streekomroep WEEFF die nu uitzend voor de zeven gemeenten in Westfriesland.

Het krijgt dus mogelijk nog een lang staartje..

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp