Hollands Kroon Actueel

Polenhotel voor 200 arbeidsmigranten Nieuwe Niedorp

NIEDORP – Eind januari zal uitzendbureau Agro Star een informatieavond organiseren voor de inwoners van Nieuwe Niedorp en ’t Veld waarin zij hun plannen om een ‘Polenhotel’ waar 200 arbeidsmigranten onderdak gaan vinden tussen Nieuwe Niedorp en ’t Veld te gaan bouwen.

Deze plannen stuit volgens het NHD op veel weerstand van zeker 50 gezinnen uit beide dorpen. Maar voor het zover is zal eerst de gemeenteraad op 10 januari as. hier een oordeel over moeten vellen. Het complex telt een 100-tal kamers met op elke kamer 2 arbeidsmigranten.

Eigenaar van het uitzendbureau Agro Star is tuindersbedrijf A.S. de Boer die in ’t Veld is gevestigd en volgens het bedrijf zullen verreweg de meeste arbeidsmigranten binnen Hollands Kroon een werkplek krijgen en dat zeker een derde van deze groep met de fiets naar het werk kan gaan.

De woorvoerster van de ongeruste gezinnen, Ria Luten, zegt tegen de krant dat de wegen er niet op zijn berekend en 200 arbeidsmigraten voor extra overlast gaat zorgen in het dorp en dan vooral op de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp en Rijdersstraat in ’t Veld. 

Het college heeft het plan nog niet beoordeeld maar wethouder Theo Meskers noemt het plan in het NHD een ‘zorgvuldig uitgewerkt plan van hoog niveau.’

Reageer op dit onderwerp