Hollands Kroon Actueel

32e Sport 2000 Oudejaarsloop Noordkop

DEN HELDER – De 32e Sport 2000 Oudejaarsloop vindt maandag 31 december plaats. Een prachtige dag voor vele sporters om het jaar goed af te sluiten met een deelname aan de 5 of 10 kilometerloop van SV Noordkop Atletiek.

In de afgelopen jaren trok de Oudejaarsloop bijna 600 deelnemers. Start en finish zijn op het hoofdterrein van FC Den Helder op sportpark de Streepjesberg aan de Bremstraat. Op oudejaarsdag kan voor de 1 kilometer (jeugd) en de 5 en 10 kilometer ingeschreven worden in de kantine van FC Den Helder.

De Oudejaarsloop kent een mooi afwisselend parcours dat de atleten van de 10 kilometer voert door de Grafelijkheidsduinen via de klim naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Vanaf de stelcomplaten in de Grafelijkheidsweg gaan de atleten over het strand naar Duinoord. Het keerpunt ligt in de duinen bij Falga en via de schelpenpaden bereikt men de finish op sportpark de Streepjesberg. De vijf kilometerslopers gaan door de Grafelijkheidsduinen en mijden het strand.

Voorafgaand aan de start van de 5 en 10 kilometer zijn er jeugdlopen over 1 kilometer. Alle starts zijn vanaf grasstroken naast het hoofdveld van FC Den Helder. Hier is ook de finishstreep getrokken.
In 2017 ging de eindzege naar regiotoppers Michiel de Ruiter en naar zijn partner Margriet Berkhout. Dit jaar gaat mogelijk Filmon Teslu (Sportlust) hoge ogen gooien. Hij onderstreepte onlangs zijn goede vorm door zijn eindzege in het Crosscircuit 2018.

De 1 kilometer prestatieloop voor jeugd tot en met 9 jaar gaat om 10.45 uur van start, waarna de jeugd van 10 tot en met 12 jaar om 10.55 uur van start gaat. Hierna begint de 5 kilometer om 11.15 uur, gevolg door de start van de 10 kilometer om 12.00 uur.

Zie voor meer informatie: noordkopatletiek.nl

Reageer op dit onderwerp