Hollands Kroon Actueel

LADA wil streep door plannen ‘Polenhotel’ Niedorp

’t VELD – De fractie van LADA wijst het realiseren van een wooncomplex met noodzakelijke voorzieningen voor het huisvesten van tweehonderd arbeidsmigranten in Nieuwe Niedorp af.

Peter van Couwenhoven zegt tegen Hollands Kroon Actueel: ,,Dit soort grootschalige opvang past niet in het buitengebied en is alleen te realiseren op industrieterreinen, zoals Agriport of Robbenplaat. LADA is voorstander van het beleid dat in Westfriesland gevoerd wordt door extra huisvestingsplaatsen op agrarische bedrijven toe te staan.

Initiatiefnemer John de Boer van uitzendbureau Agro Star ziet juist een uitgelezen kans om arbeidsmigranten een centraal onderkomen te bieden. “We zijn verplicht om onderdak te bieden als we arbeidsmigranten aannemen. Er is in Hollands Kroon bovendien een tekort aan zo’n drieduizend slaapplekken en er staan steeds meer agrarische panden leeg, dus lijkt het ons een goed idee om hier ons plan uit te voeren.

 

Reageer op dit onderwerp