Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Boerenkool met paprika en chorizo

Boerenkool met paprika en chorizo

Boerenkool met paprika en chorizo Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 135 Calorieën 9 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels
500 g gesneden boerenkool
2 uien
1 rode paprika
150 g chorizo
2 el olijfolie
75 g geraspte belegen kaas
100 g dikke 0% vet yoghurt
2 el gladde mosterd

Reageer op dit onderwerp

Instructies

Schil en halveer de aardappels en kook ze met de boerenkool in een grote pan in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Pel en snipper de uien. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de chorizo in blokje van ca. 0,5 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo met de ui en de paprika 4 minuten op vrij hoog vuur. Geregeld omscheppen. Voeg aan de gestampte aardappels met boerenkool de yoghurt, de mosterd en het chorizo-paprikamengsel toe. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Verdeel over een passende ovenschaal. Strooi de kaas erover. Laat de stamppot in 10-15 minuten (of als het gerecht koud de oven in gaat 20-25 minuten) in een hete oven (220°C) lichtbruin worden. Zet de schaal op tafel en verdeel de stamppot over 4 borden.

Reageer op dit onderwerp

Reageer op dit onderwerp