Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Uiensoep met rode pesto

Uiensoep met rode pesto

Uiensoep met rode pesto Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 250 Kcal Calorieën 21 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

750 g uien • 3 el olijfolie
1½ el bloem
1½ l groente- of kruidenbouillon (van tabletten)
1 glas witte wijn (150 ml)
100 g geraspte belegen kaas
1 afbakstokbrood
2 el rode pesto

Reageer op dit onderwerp

Instructies

Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de uien regelmatig omscheppend lichtbruin. Roer de bloem erdoor en laat 2 minuten pruttelen. Schenk al roerend de bouillon en de wijn in de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan zachtjes ca.15 minuten koken. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg 12 bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak er in ca. 10 minuten knapperige kaaskoekjes van. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Bak het brood af volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de soep op smaak met pesto, peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kaaskoekjes en het brood erbij.

Reageer op dit onderwerp

Reageer op dit onderwerp