Foto: NH Nieuws/Jurgen van den Bos

In Kolhorn kunnen de schaatsen bijna aan

KOLHORN – Eén nacht vorst en de schaatsliefhebbers in Kolhorn staan al te popelen. De natuurijsbaan van Kolhorn Vooruit heeft al 3 millimeter ijs. “Als ‘ie dicht ligt, blijft het meestal wel goed.”

De verwachtingen zijn redelijk, vindt ijsmeester Cees Visser van Kolhorn Vooruit. “Als we nog vijf of zes nachten vorst krijgen, is er een kleine kans dat we volgende week vrijdag open kunnen. Dat zou mooi zijn.”

De ijsbaan van Kolhorn is al vroeg in het najaar ondergelopen. “Er staat 10 tot 30 centimeter water, omdat het terrein niet helemaal vlak is. Daar moeten we nog eens wat aan doen.” Spannend? “Nee hoor, met het zonnetje erbij kan er overdag net zoveel afgaan als er ’s nachts bijkomt,” vertelt hij tegen NH Nieuws.

Als het ijs dik genoeg is, zorgen de vrijwilligers ervoor dat er in ieder geval voorzichtig geschaatst kan worden. “Dan staat alles klaar.”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp