Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

Uitdaging voor Thalia met “Bad Girls”.

WIERINGERMEER – De 66 jarige geschiedenis van Thalia kent maar liefst 52 operette producties, allen uitgevoerd onder de noemer Operettevereniging Thalia Wieringermeer.

De naam veranderde in Muziektheater Thalia Hollands Kroon en men richtte in de veranderende wereld de pijlen op musicals. Na uitvoeringen als Aïda, The Sound of Music, Ciske de Rat en afgelopen jaar The Wiz, staat nu de 14de musical in de verf. Maar deze keer niet met spetterende, oogverblindende kleuren en decors. Deze 66ste uitvoering speelt zich namelijk af achter de muren van een vrouwengevangenis. Een rauwe, harde samenleving waarin geen plaats is voor zachte hand en zoetgevooisde stemmen. De vrouwen moeten er overleven, knokken voor hun recht, letterlijk vechten om een plek. Het levert niet alleen indrukwekkende scènes, maar ook hilarische momenten op.

Alle voorkomende karakters zijn uitgebreid besproken, de bewakers, de leiding én de gedetineerden. Zo kregen ze een gezicht, en bleken ze ook maar gewone mensen te zijn. Allen zijn ze iemands kind, dochter, moeder, echtgenote, vriendin, collega.  Ze hadden het geluk echter niet aan hun zijde, kwamen in situaties waar ze niet om gevraagd hadden. Deden dingen die gewoonweg stom waren, maar ja, toen was het al te laat.

In de voorbereiding bracht Thalia een bezoek aan een echte bajes. Daar voelden ze hoe het is om opgesloten te zitten en steeds de deuren op slot te horen gaan. Ver weg van de buitenwereld en aangewezen op de medegevangenen, die zich net zo belabberd voelden door het missen van familie en de alledaagse dingen die je dagen kleuren.  Ze waren diep onder de indruk.

Om nog meer gevoel in het spel te kunnen leggen werd er een weekend lang gerepeteerd en met elkaar opgetrokken in een afgelegen kampeerboerderij.

De te spelen karakters zijn zo, mede door de prachtige muziek en fraaie dansen, tot leven gekomen.  En allen hebben een verhaal dat je aangrijpt, je meezuigt naar een onbekende werkelijkheid. Daarnaast is er steeds weer die humor; onmisbaar om te relativeren en de moed erin te houden.

Muziektheater Thalia mag zich verheugen in een grote groep jeugdige, betrokken spelers die een aanstekelijk enthousiasme tonen. Vol overgave beelden zij de “Bad Girls” en andere personages uit. Maar ook de kern met ervaren spelers laat zich zien en horen en een van hen verzuchtte nog nooit zo’n mooie, menselijke rol te hebben mogen spelen.

Alle reden om deze musical, afgeleid van de intens populaire Britse televisieserie, te bezoeken.De uitvoeringen zijn in het Vikingschip in Den Oever op 23, 24, 29 en 30 maart. Voor inlichtingen en het kopen van kaarten zie www.thalia-hollandskroon.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp