Hollands Kroon Actueel

Miniatuur vrachtwagens en mannen..

SINT MAARTEN – Tientallen mannen van middelbare leeftijd verzamelden zich zondag in een grote hal in Sint Maarten om te rijden met op afstand bestuurbare vrachtwagens. In de hal worden normaal gesproken door levensgrote vrachtwagens tulpenbollen opgehaald en weggebracht. Nu is het voor één dag de beurt aan de minitrucks die op schaal zijn nagebouwd en niet van het origineel te onderscheiden.

Het is geen goedkope hobby om met de minitruck rondjes te kunnen rijden, maar Richard Waiboer is een enthousiast over zijn vrijetijdsbesteding. “Ik heb aan mijn vrachtwagen 3.500 euro uitgegeven, maar je moet iets voor je hobby over hebben. Er zijn ook mensen die een truck volledig zelf bouwen. Daar kan veel tijd in gaan zitten.”

Waiboer is in het dagelijks leven een heftruck chauffeur. “Ik heb mijn heftruck op schaal na laten bouwen. Dus op mijn werk rijd ik met de heftruck en ook als hobby. Ik vind het erg leuk om ook in het klein doosjes te verplaatsen.”

De tientallen minitrucks waren nu in Sint Maarten te zien, maar trekken langs meerdere plaatsen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het evenement. 

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp