Hollands Kroon Actueel

43-jarige vrouw aangehouden op verdenking van moord

NOORDKOP – De politie heeft dinsdagochtend een 43-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden voor de dood van Eddie Overmulder. De Nieuwedieper kwam op 16 september 2016 in de wijk De Schooten door messteken om het leven.

Overmulders lichaam werd gevonden langs een sloot in de Cornelis Gerritsz Geusstraat. Nadat zijn werk bij de Haarlemse kringloopwinkel Rataplan er die dag op zat, reed hij via een tussenstop bij winkelcentrum De Schooten Plaza terug naar huis, meldt NH Nieuws.

Rond 21.00 uur trok Eddie de deur opnieuw achter zich dicht om een blokje om te gaan met zijn Mechelse herder Dushi, maar hij kwam nooit meer thuis. Op het moment dat hij werd gevonden, zat zijn hond naar verluidt naast zijn levenloze lichaam. 

Eerder aangehouden
De nu aangehouden vrouw werd vlak na de vondst van zijn lichaam ook al aangehouden. Toen was er onvoldoende bewijs om haar vast te houden, maar na tweeënhalf jaar onderzoek heeft de recherche onlangs nieuwe informatie in handen gekregen waaruit haar betrokkenheid zou blijken.  

De verdachte zit vast en in alle beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat. Om het onderzoek niet te verstoren, geeft het Openbaar Ministerie op dit moment nog geen nadere toelichting op haar aanhouding. 

Reportage
Eerder maakte NH Nieuws deze reportage over zijn dood, waarin zijn moeder vertelt hoe ze haar zoon ‘met z’n hoofd achterover half in het water’ ontdekte. “Ik wist meteen: dit is foute boel.”, deze reportage ziet u boven aan het bericht.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

 

Reageer op dit onderwerp