Hollands Kroon Actueel

Ballonnen, ook in Hollands Kroon een probleem

HOLLANDS KROON – Een kinderpartijtje, kermis, opening van een winkel of een festival. Vaak worden hier ballonnen gebruikt. Een feest mooi maken met ballonnen is natuurlijk geen probleem, maar houd ze aan de grond en doe ze na afloop in de afvalcontainer.

Regelmatig worden er ook ballonnen opgelaten, maar dit zorgt voor schade voor natuur en milieu. Dieren kunnen ballonresten voor voedsel aanzien en opeten, waardoor maag en darm verstoppen en ze sterven van de honger. Ballonnen zijn ook slecht afbreekbaar en blijven daardoor lang aanwezig in het milieu. Daarom heeft ons college besloten om evenementen niet te bezoeken als er ballonnen worden opgelaten. Wees dus lief voor natuur en mileu en houdt ballonnen aan de grond!

Ballonnen en vliegverkeer

Vanwege de nabijheid van twee vliegvelden (vliegveld De Kooy Den Helder en Zweefvliegcentrum Noordkop in Slootdorp) en de veiligheid van het vliegverkeer, is het geen goed idee om ballonnen op te laten en soms zelfs verboden.

Wensballonnen

Wensballonnen (lampionnen met open vuurtje) worden door de brandweer afgeraden vanwege brandgevaar. Als een wensballon eenmaal is opgelaten, kan het bijvoorbeeld terecht komen op een rieten dak of bij droogte natuurbrand veroorzaken.

Achtergrondinformatie

Voor meer achtergrond over ballonnen en de schade aan natuur en milieu lees het artikel van de Wageningen Universiteit.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp