Hollands Kroon Actueel

Jimmy van der Eng is de ‘tulpenkoning’ van Winkel

WINKEL – Jimmy van der Eng mag zich dit jaar de tulpenkoning van de Sint Antoniusschool in Winkel noemen. Hij deed net als honderden andere leerlingen mee aan de jaarlijkse tulpenkeuring voor basisscholen in Hollands Kroon. De keuring is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de bloementeelt.

Vier weken geleden hebben de leerlingen een potje met bollen mee naar huis gekregen om de tulpen thuis te ‘broeien’. “Dat broeien doen we, om de tulpenbol na een koude periode geforceerd te laten groeien in een warme ruimte. Daardoor kunnen we nu volop tulpen kopen,” vertelt tulpenkeurder Willem Keesom aan NH Nieuws. Hij is blij verrast als hij de tientallen potjes met tulpen ziet staan bij de Sint Antoniusschool.

Bollenkweker Arjen Rood is tevreden met gele tulpen in de hal van school. “We willen kinderen kennis laten maken met het vak. Je krijgt het voorjaar niet zomaar binnen. Daar moet je wel wat tijd en liefde in steken.”

Hoedjes
Prijswinnaar Jimmy uit groep 8 heeft duidelijk groene vingers. “Ik heb ze eerst in de kamer gezet en toen op de slaapkamer van ouders om ze tot rust te laten komen.” Ilse de Boer – tweede prijs – heeft haar tulpen hoedjes gegeven. “Hoedjes van papier, want dan gaan ze sneller groeien.”

Jammer voor de tulpenkeurders, maar een carrière in de tulpen zien de drie prijswinnaars vooralsnog niet zitten. Jimmy zegt: “Misschien dat ik later kan werken met tulpen, maar verder niet zoveel.” Ook voor Myrthe de Wolf, winnaar van de derde prijs, ligt geen toekomst in de bollen. “Misschien een keer bollen pellen.”

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp