Hollands Kroon Actueel

Afscheid burgemeester Nawijn, ‘en dan ben je ineens geen burgemeester meer’

HOLLANDS KROON – Burgemeester Jaap Nawijn heeft woensdagmiddag in Anna Paulowna zijn ambtsketen overgedragen aan loco-burgemeester Mary van Gent. Zijn voorzittershamer droeg hij over aan raadslid Jip Pancras. Van Gent was de laatste maanden al als waarnemer aan de slag in de gemeente Hollands Kroon..

In het MFA De Ontmoeting werd eerder woensdagmiddag een symposium gehouden over de rol van de moderne burgemeester. Om 16.00 uur begon de buitengewone raadsvergadering. Na de opening door Nawijn zelf, volgden speeches van onder andere Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en burgemeester Koen Schuiling uit Den Helder.

Nawijn bedankte tijdens zijn eigen speech iedereen voor de warme woorden en de samenwerking. “De ketenoverdracht was een formaliteit, maar toch ook wel raar. Je bent ineens geen burgemeester meer. Maar aan alles komt een einde, ook aan het ambt van burgemeester”, aldus Nawijn. In zijn rede zei hij “adieu aan alle dorpen binnen de uitgestrekte gemeente”. “Het ga jullie goed”, sloot hij af.

Jaap Nawijn zag zelf uiteindelijk af van een nieuwe termijn als burgemeester. Rianne van Dam zal hem opvolgen. Zij wordt komende dinsdag geïnstalleerd.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp