Hollands Kroon Actueel

Foto: NH Buurten

Alleenstaanden zijn niet meer welkom in Kreileroord

KREILEROORD – Enny van der Kruit, Loes Blokdijk en Herman Blokdijk willen het liefst gezinnen als nieuwe inwoners van hun dorp Kreileroord. Ze verzetten zich tegen de komst van arbeidsmigranten die in hun eentje een kamer huren, vertellen de dorpelingen in NH Buurten.

“Doordeweeks werken ze hard, maar in het weekend feesten ze tot diep in de nacht”, zeggen de Kreileroorders tegen NH Buurten. Gezinnen zijn wel welkom.

Families met kleine kinderen zijn volgens hen belangrijk om de enige basisschool van het dorp draaiende te houden. “Ook krijgt het verenigingsleven eerder nieuwe impulsen als jonge gezinnen hier komen wonen”, aldus dorpsraadlid Van der Kruit.

De drie inwoners van het dorp in de Noordkop staan niet alleen in hun voorkeur. Vorig jaar dienden Kreileroorders 150 bezwaarschriften in bij de gemeente Hollands Kroon tegen huisvesting van seizoenarbeiders in pensions. Ze maakten bezwaar omdat ze bang zijn voor overlast.

Geweigerd
Naar aanleiding daarvan weigerde de bezwarencommissie van de gemeente een vergunning voor twee panden aan de Korenstraat. Voor die woningen was een vergunning aangevraagd voor het huisvesten van seizoensarbeiders.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp