Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

Schakel nachtmodus in
Schakel nachtmodus in
Schakel nachtmodus in

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

Schakel nachtmodus in
  • 600 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 grote rode uien, in partjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 5 el olijfolie
  • circa 1,5 el ras el hanout of
  • circa 1,5 el komijnpoeder (djinten)
  • 500 g broccoliroosjes, panklaar
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt, blik
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 100 g Griekse yoghurt
  • eventueel chilipepervlokken

Reageer op dit onderwerp

Instructies

Schakel nachtmodus in
  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snuf zout om in een grote ovenschaal.
  2. Rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 15-20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

Reageer op dit onderwerp

Reageer op dit onderwerp