Hollands Kroon Actueel

Vissers gaan actie voeren: ‘Ik ben straks alles kwijt’

Schakel nachtmodus in

DEN HELDER – Noord-Hollandse vissers voeren morgen actie tegen het dreigende verbod op pulsvisserij. De vissers verzetten zich tegen het dreigende verbod van het Europees Parlement op het pulsvissen. Die beslissing valt deze week. “Het is een drama. Ik ben straks alles kwijt”

Het Europees Parlement wil de elektrische manier van vissen aan banden leggen, na hevige protesten van vooral Franse vissers, die vinden dat de Nederlandse vissers te veel profiteren van de Texelse vinding en vinden dat het veel schade aan het zeeleven aanbrengt, meldt NH Nieuws.

Pulsvisser Henk Bais uit Den Helder twijfelt geen moment om morgen actie te voeren. Hij heeft net fors geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor zijn schip: “Ik ben afhankelijk van de pulsvisserij. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Als het verbod er door komt ben ik alles kwijt, moet ik mijn schip verkopen.”

Alle hoop op versoepeling van het verbod vanuit Nederland lijkt vervlogen, nadat minister Schouten afgelopen weekeinde tijdens een congres van de Christen Unie sprak over een ‘fatsoenlijke overgangsperiode’ voor de vissers.

“Als er een Europees verbod komt op het zogenoemde pulsvissen, vissen met elektriciteit, betekent dat op termijn het einde van de handel in duurzaam gevangen vis in Nederland,” heeft Pim Visser, directeur van de visafslagen in Den Helder, Den Oever al eerder gezegd.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp