Hollands Kroon Actueel

Foto: ZAP

ZAP 13-1 verliest na promotie naar de eerste klasse

BREEZAND – Na kampioenschap in 2de klasse een stapje omhoog gegaan naar de eerste klasse. Tegenstander speelde tot winterstop in de 3e klasse dus op papier moest dit prima te doen zijn
Windkracht 6 en kale bomen langs het b- veld,ideale omstandigheden om combinatievoetbal te gaan spelen.

Het combinatievoetbal ging de eerste tien minuten wel aardig maar daarna werd het een klein rommeltje met 8 man in het centrum en geen drie meter ruimte om lekker te voetballen. Hugo Boys bakte er ook weinig van in aanvallend opzicht, trapten ook alle ballen blind naar voren waardoor door de harde wind alles in de voeten van Tygo eindigde,handen gebruikte Tygo niet ondanks dat hij toch echt onze keeper is.
Ruststand 0-0.

In de rust is er aangegeven dat we breder moesten gaan staan, over de grond moesten blijven voetballen en als het kon vanaf een meter of 25 uithalen met deze harde wind. Na twee minuten in de tweede helft zag je al dat het niet goed ging komen. Hugo Boys verdedigde solide en kwam er voetballend steeds goed uit waardoor wij het initiatief compleet verloren.

We gingen weer lekker met zijn allen in het midden spelen,waar het veld groot maken de opdracht was,het schuiven met posities leverde ook weinig op en de 1 op 1 de laatste 12 minuten leverde uiteindelijk alleen een tegengoal op. Uiteindelijk waren onze wapenfeiten paar schotjes van Milan ,Madelief en Faas ,twee corners van Stijn die indraaien en één goal van Lemey. Hugo Boys scoorde drie keer waardoor we tegen een 1-3 nederlaag aanliepen.

Doelpunten waren individuele fouten dus dat kan een keertje gebeuren maar vooral het matige veldspel in de tweede helft gaf te denken. Na alle euforie voor de winterstop wel weer even goed dat we met beide voetjes op de grond staan. En ja … Hugo Boys had veel zieken dus hadden er wel een paar in staan die iets ouder waren dan onze mannetjes,al kunnen we achteraf denk ik blij zijn dat ze die goeie gast linksback hadden gezet in plaats van mid- mid want ben bang dat de uitslag dan een stuk groter was uitgevallen.

Volgende week AFC’ 34 13-2,

Ik ben benieuwd hoe we het daar tegen gaan doen, ik schat die hoger in dan Hugo Boys dus we moeten een goed niveau gaan neerleggen willen we een kans maken. Lekker trainen deze week en woensdag als het weer een beetje knap blijft nog een oefenpotje tegen Schagen 13-1.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp