Hollands Kroon Actueel

Foto: Vlindertuin Vlindorado
Foto: Vlindertuin Vlindorado

Vlindertuin Waarland in actie tegen uitsterven vlinders

WAARLAND – De vlinder heeft het zwaar, want zijn bestaan wordt bedreigd. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar insectensterfte. In de vlindertuin in Waarland vinden ze het verdrietig nieuws, maar doen ze er alles aan om het uitsterven tegen te gaan. “We zijn maar een klein landje op de aardbol, maar alle beetjes helpen”, zegt Harald Dekker van Vlindorado aan NH Nieuws

Uit het wereldwijde onderzoek in opdracht van wetenschappelijk tijdschrift Biological Conversation blijkt dat veertig procent van alle insectensoorten met uitsterven worden bedreigd. Vooral de vlinder is in gevaar.

Dekker vertelt dat dit onder andere komt door het landbouwgif in de productievelden. “Wij gebruiken om deze reden alleen maar biologische middelen in onze tuin. De bezoekers vinden dit altijd heel fijn om te horen als we ze dit vertellen”, zegt hij. 

Het team van Vlindorado vertelt aan alle bezoekers hoe de vlinders leven en welke problemen ze hebben. “We informeren graag, zodat zij bewust worden van dit probleem en hopelijk helpt dit een klein beetje”, aldus Harald. 

Vlindorado opent haar deuren voor het publiek vanaf 14 februari. Dan komen de vlinders weer tevoorschijn voor de lente.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp