Hollands Kroon Actueel

Klassiek concert met celliste Hanneke Rouw in Wieringerwerf.

WIERINGERWERF – Zaterdagavond 9 maart is dé avond voor een ieder die klassieke muziek een warm hart toedraagt. Hanneke Rouw geeft dan met haar cello in de Cultuurschuur een indrukwekkend concert, begeleidt door Anouk de Jong op piano.

Hanneke Rouw geeft dan met haar cello in de Cultuurschuur een indrukwekkend concert, begeleidt door Anouk de Jong op piano. Als 8 jarig meisje viel Hanneke tijdens een open dag van de muziekschool al voor de cello.

Ze bleek veel talent te hebben en heeft na een gedegen opleiding van het musiceren haar beroep gemaakt. Hanneke bespeelt een zeldzame Duitse cello uit het begin van de twintigste eeuw. Bijzonder is dat het achterblad uit één stuk bestaat waardoor de cello fluweelzacht klinkt.

Anouk de Jong is zeer actief op het gebied van kamermuziek en speelt in zowel wisselende als vaste bezettingen. Beiden dames komen uit het oosten van het land en treden overal in Nederland en Duitsland op.

Op het programma in de Theaterzaal van de Cultuurschuur staat Cello Sonate I en II van de Franse componist Fauré. Deze musicus schreef ingetogen, gevoelige muziek speciaal voor kleine bezettingen.

Het optreden van de nog jonge Hanneke en Anouk zal niet alleen een streling voor het oor, maar ook voor het oog zijn. Reden genoeg om van dit unieke concert, zo dicht bij huis, intens te gaan genieten!

De Cultuurschuur staat aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf. De aanvang op zaterdagavond 9 maart is om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 en reserveren is niet nodig.

Zie ook www.cultureleraad-wieringermeer.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp