Lentetuin Breezand in het teken van de Champs elysees

BREEZAND – Donderdagmiddag is in Breezand de Lentetuin geopend door Hennie Kuiper. Het thema dit jaar is “Vive les Fleurs Parijs op de Lentetuin”. De oud-wielrenner ‘fietste’ de laatste paar 100 meter naar Eiffeltoren waarna de voorjaarsexpositie echt van start kon gaan.

“Een bijzondere gast”, vertelt voorzitter Frank van den Hoek. “Befaamd in Parijs en Frankrijk en nu ook in Breezand. Voor de tentoonstelling zijn enorme decors gebouwd. Alle Parijse hoogtepunten zijn terug te vinden. Naast de Eiffeltoren is ook het Louvre terug te vinden. Als eye-catcher midden in de zaal staat de Arc de Triomphe.

De expo is niet alleen een genot voor het grote publiek om naar te komen kijken. Het is ook meteen een vakbeurs. Nieuwtjes maar ook zorgen worden er gedeeld. “Vorig jaar was een slecht jaar door de droogte”, vertelt van den Hoek. “Ook voor dit jaar is daar kans op. Alhoewel de waterhuishouding in onze regio redelijk op orde is.”

Het klimaat is ook dit jaar weer opmerkelijk. Vorig jaar had de Lentetuin nog te maken met enorme kou, de publiekopening moest zelfs een paar uur worden uitgesteld om de hal op temperatuur te krijgen.

Dit jaar is de lente buiten ook al flink op gang gekomen. “Wij zeggen altijd: ‘De Lente begint in Breezand’. Maar volgens mij is die nu in heel Nederland begonnen. Maar de komende dagen gaat het hier zeker verder. We gaan morgen open voor publiek en dan kunnen de mensen ook genieten van de bloemenpracht.”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp