Hollands Kroon Actueel

Voedselbank blij met eten van de Niedorpse Aldi

NIEUWE NIEDORP – De Aldi in Nieuwe Niedorp heeft gisteren plotseling de deuren moeten sluiten in verband met een ernstig probleem met de vloer. Door een nog onbekende oorzaak kwam de vloer op sommige plekken centimeters omhoog. De tegels lieten los en de koelinstallaties hingen uit het lood. De winkel is dicht en de bederfelijke voedingswaren zijn geschonken aan de voedselbank.

“Er zit van alles bij, peren, diverse groenten nog allerlei andere soorten fruit en kratten vlees. Het vlees hebben we ingevroren daar hebben we nog weken plezier van”, zegt Nico Vlaming, eigenaar van de plaatselijk voedselbank, meldt NH Nieuws

Lees ook: Aldi Nieuwe Niedorp dicht door kapotte vloeren

Sciencefiction
Omdat de Aldi in vol bedrijf gesloten moest worden lagen de schappen vol. De manager besloot dat weggooien zonder was en hij belde de voedselbank. “We worden wel vaker gebeld door supermarkten om de voorraad op te komen halen maar meestal is dat in verband met een reguliere verbouwing. Dit was wel een heel rare situatie. Het leek wel sciencefiction, alsof er een enorme mol onder de winkel doorgekropen heeft”, zegt Vlaming.

Glurend door de ramen van de dichte  krijg je een indruk van wat er mis is. De vloer ligt bezaaid met losse tegels. Veel klanten komen vandaag voor niets naar het filiaal aan de dorpsstraat. “Vrijdag was ik hier nog en was er niets aan de hand, en nu is de winkel gesloten”, zegt een verbaasde vrouw. 

Bofweek
De vrijwilligers zijn intussen bezig de kratten voor de 120 klanten van de voedselbank te vullen. “Het kan best zijn dat onze klanten deze week vijf of zes producten meer hebben dan normaal, het is een bof week” zegt Vlaming.

De Aldi blijft voorlopig dicht. De hele winkel moet leeggehaald worden om de vloer te kunnen onderzoeken en te herstellen. Wanneer de winkel aan de Dorpsstraat weer open gaat is nog niet bekend.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp