Hollands Kroon Actueel

Martijn Kuipers vlogt over zijn beroep als vrachtwagenchauffeur

SCHAGEN – De 32-jarige Schagenaar Martijn Kuipers vlogt sinds een maand of tien over zijn avonturen als vrachtwagenchauffeur. Op YouTube heeft hij inmiddels 30.000 volgers, op Instagram gaat hij richting de 20.000. Het succes is voor hemzelf een enorme verrassing.

“Niet verwacht. Elk filmpje ging als een kanon omhoog”, vertelt hij vanmorgen vroeg aan NH Nieuws. Er staat een rit richting Utrecht op het programma en zijn wagen is al geladen. “30.000 volgers op YouTube, we hebben het alleen maar durven dromen en nu is het werkelijkheid geworden”

Lees ook: Vlog Martijn Kuipers: Scania S520 V8, echt SCHITTERØNT!

Inmiddels wordt hij overal waar hij rijdt herkend. “Je begint het ook bij de mensen te herkennen. Je ziet ze dan naar je kijken en dan kijken ze even weg. En dan kijken ze nog een keer en vragen dan of ze op de foto mogen. Natuurlijk! Een fotootje kan altijd.” Een mooi duwtje in de rug was het bezoek van collega-vlogger Enzo Knol.

De vlogs op Youtube en Instagram zijn niet alleen maar voor de lol. Zijn werkgever, logistiek dienstverlener Simon Loos, hoopt er ook nieuw personeel mee binnen te halen, want er zijn nogal wat mensen nodig, vertelt mede-vlogger Lars van der Zee.

Lees ook: Een dagje mee met de LZV van Simon Loos chauffeur Martijn Kuipers

Martijn en Lars zijn inmiddels dikke maten geworden. Vandaag maken ze samen een nieuwe vlog, die komt waarschijnlijk volgende week online. Ze hopen dat het niet bij de huidige aantallen volgers blijft. “Ik hoop dat het zo doorgaat”, zegt Martijn, “De meeste reacties zijn zo positief. En daar krijg je weer energie van, dus dat is erg tof.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp