Hollands Kroon Actueel

Wielervrienden Middenmeer in actie voor Gambia

MIDDENMEER – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseren de Wielervrienden Middenmeer een wielertocht voor een goed doel. Dit keer gaat de opbrengst naar een project in Gambia.

Een groep van 20 jongeren en 5 begeleiders uit de gemeente Hollands Kroon zullen in de zomervakantie van 2019 een bijzondere reis naar Serekunda, de grootste stad van Gambia, gaan maken. Hiervoor hopen ze € 30.000,- bij elkaar te kunnen brengen.

De missie van deze enthousiaste groep is: “Op weg gaan, mensen leren kennen en met hun samenwerken aan een hoopvol project en laten zien dat ondanks armoede, onrecht of verdriet, iedereen gelijk is”.

Ze gaan meebouwen aan de uitbreiding van de basisschool in Serekunda met een nieuw centrum voor vakonderwijs. Dit biedt de plaatselijke jongeren de kans op goed onderwijs en daarmee op een baan.

Ook zullen ze op het project knutsel-, sport- en andere spelactiviteiten organiseren en meedraaien met het jeugdwerk van het Youth for Christ Centrum, dat zich ook in de school bevindt.

Een ander doel van deze reis is om kennis te maken met de Gambiaanse cultuur en gewoontes. Ze zullen niet alleen de families van schoolkinderen en mensen van de plaatselijke kerk bezoeken, maar ook het plaatselijke ziekenhuis en de gevangenis. Ze zullen ook ontdekken hoe de armste Gambianen proberen te overleven van wat de plaatselijke vuilnisbelt opbrengt.

Deze reis wordt ondersteund vanuit diverse kerken in onze regio: Ontmoetingskerk (Middenmeer), Samenstroom (Wieringerwerf), de Langewegkerk (Slootdorp), De Ark (Middenmeer), de RK parochie Wieringermeer en OASE (Anna Paulowna) in combinatie met organisatie Livingstone.

Lijkt het u leuk om op zaterdag 25 mei een mooie tocht door het prachtige Noord-Holland te fietsen en daarmee dit goede doel met € 25,- te sponsoren? Meld u dan aan via de website www.wielervriendenmiddenmeer.nl. U kunt kiezen uit de afstanden 45, 80 en 125 km.

Start èn finish zijn bij de Ontmoetingskerk, Professor ter Veenweg 2 te Middenmeer. De koffie staat klaar vanaf 9 uur. De vertrektijd voor de wielrenners is 9.30 uur. De recreanten kunnen starten tussen 10 en 12 uur.

Als u niet mee fietst en toch een bijdrage wilt doen, kunt u het bedrag overmaken op rekeningnummer NL 51 RABO 0370402561 t.n.v. diaconie Ontmoetingskerk Middenmeer, onder vermelding van Gambia.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp