Hollands Kroon Actueel

Celstraffen tot 42 maanden geëist tegen drugsbende Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – In het hoger beroep tegen 9 leden van een drugsbende en een visserijbedrijf uit Hippolytushoef heeft de advocaat -generaal van het Hof in Amsterdam vandaag celstraffen tot 42 maanden geëist.

De zaak is een voortzetting van het hoger beroep van begin 2017 die toen werd uitgesteld om o.a. meer getuigen te ondervragen. De advocaat-generaal vindt het bewezen dat de leden van de drugsbende zich bezig hebben gehouden met grootschalig import van drugs daarbij gebruikmakend van een kotter van het visserijbedrijf uit Hippolytushoef.

Lees ook: Hoge straffen in drugszaak en voor aanslag Hippolytushoef

De uit IJmuiden afkomstige A.W. hoorde 42 maanden tegen zich eisen,  M.de. J. uit Hippolytushoef hoorde 40 maanden tegen zich eisen, P.B. uit Leeuwarden hoorde 39 maanden tegen zich eisen, J.R uit Heemstede en J.H. uit IJmuiden hoorden 27 maanden tegen zich eisen. L. de J. uit Hippolytushoef hoorde behalve 6 maanden cel ook een boete van 15.000 euro tegen zich eisen, G. de J. uit Hippolytushoef hoorde 5 maanden cel tegen zich te eisen, C.M. uit Hippolytushoef hoorde een taakstraf van 140 uur eisen en de VOF Visserijbedrijf van de familie de J. hoorde een boete van 20.000- tegen zich eisen.

Lees ook: Wieringer hoofdverdachte grootschalige drugssmokkel mocro-maffia

De zaak duurt nog t/m maandag 25 maart, de uitspraak zal 2 weken later zijn

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp