Schagense slooptuig laat spoor van vernielingen achter in de Muziektuin

SCHAGEN – De Stichting Muziektuin in Schagen kampt regelmatig met vernielingen en graffiti. De stichting zegt het vandalisme zat te zijn.

Dat meldt mediapartner Schagen FM. De stichting organiseert al jaren activiteiten en muziekprogramma’s in de Muziektuin.

“De tuin wordt gesloopt door een bepaald soort jeugd. Spuitbussen zijn gebruikt, prullenbakken moeten het ontgelden en stenen muurtjes moeten door de jeugd gesloopt worden”, zegt voorzitter Henk Bakker tegen Schagen FM. Hij hoopt dat de gemeente camera’s gaat ophangen, schrijft NH Nieuws.

Vrijwilligers
Bakker roept vrijwilligers op om maandagmiddag 25 maart om 14.00 uur te helpen met het op orde brengen van de tuin. “Het schilderwerk in en buiten de koepel moet bijgewerkt worden en de tuin zal volledig schoongemaakt moeten worden van al het plastic en papier.”

28 april is de eerste Muziektuin-middag van het seizoen. Een opruimdag voorafgaand aan het eerste concert is noodzakelijk.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp