Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Gevulde kipfilet met gegrilde asperges

Gevulde kipfilet met gegrilde asperges

Wat eten wij vandaag: Gevulde kipfilet met gegrilde asperges Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 12 witte of groene asperges
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 citroenen
  • 200 g kipgehakt
  • 4 kipfilets
  • 2 tl milde kerriepoeder
  • 20 g bieslook
  • 250 ml kookroom
  • olijfolie
  • peper en zout

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd een stukje van ca. 1½ cm van de (droge) onderkant van de asperges. Schil de witte asperges met een dunschiller (groene hoeven niet te worden geschild). Snijd ze in de lengte doormidden
  3. Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan, op een matig vuur al roerende lichtbruin. Schuif ze op een bord.
  4. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Meng 1 helft van de citroenrasp met het gehakt, 1½ tl kerriepoeder, peper en zout naar smaak. Knip de helft van de bieslook boven het gehakt fijn. Voeg de helft van de amandelen toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Snijd de kipfilets in de lengte diep open maar niet door. Klap ze open. Verdeel het gehakt in 4 porties en rol ze tot een ovale vorm. Leg ze in het midden van de opengeklapte kipfilets en vouw deze dicht. Steek ze dicht met de satéstokjes. Bestrijk ze rondom met olijfolie, leg ze in een bakblik. Laat de gevulde kipfilets in de hete oven in 16-18 minuten gaar worden
  6. Grill ondertussen de asperges in ca. 5 minuten beetgaar op een grillplaat, in een grillpan of in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
  7. Breng in de tussentijd het citroensap met de rest van de citroenrasp, ½ tl kerriepoeder en de suiker aan de kook. Voeg de kookroom toe en kook even door. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat suiker. Knip er wat bieslook boven fijn
  8. Verwijder de stokjes uit de kipfilet. Snijd de filets in dikke plakken. Leg de asperges kris kras op warme borden, leg de plakjes kip erop. Schep er wat saus over en bestrooi met de rest van de amandelen en bieslook.

Reageer op dit onderwerp

Reageer op dit onderwerp