Hollands Kroon Actueel

Bram Rood (2) – Jack Kuper (1) – Arie van der Lee (3) (Foto aangeleverd)

Jack Kuper wint 3e Slag om Westersland

WESTERLAND – Na een lange vlucht met twee mederenners heeft Jack Kuper de 3e Slag om Westerland geworden. Op een droog en zonnig eiland werd het stof van de Zandkuilweg bestreden. Na 90 kilometer wist de renner uit het Friese Dokkum zijn twee medevluchters in de sprint te verslaan.

Om 13.00 uur klonk het startschot. 110 renners vertrokken voor de 3e Slag om Westerland. Aan de start niet alleen wielrenners uit het noorden van Noord-Holland. Ook Friesland, Groningen en Zuid-Holland zijn goed vertegenwoordigd. Opvallend zijn de 6 renners van DWV Klein Verzet. Alle renners komen uit het oosten van het land: Enschede en Haaksbergen. Voor deze mannen was het vanochtend vroeg op.

Kuitenbijter

Al direct na de start moest de onverharde Zandkuilweg voor de eerste keer bedongen worden. Nog 8 keer zouden de renners over deze kuitenbijter rijden. Op de parallelweg gaf wedstrijdleider Niels Eriks het sein: de wedstrijd was geopend. Direct gaf het peloton gas. Direct hierna ontstond een valpartij waardoor een aantal renners al direct de wedstrijd moesten staken.

Bij de eerste doorkomst wist een renner zich al los te maken van het peloton. KMC Mountainbike team renner Bram Rood (Broek op Langedijk) wist bij de Zandkuilweg direct een gat te slaan. Een ronde lang wist hij zijn voorsprong van 25 seconden vol te houden. Maar de wedstrijd duurde nog lang en Rood liet zich terugzakken.

Breuken in het peleton

De volgende twee rondes reed het peloton over het voormalig eiland. Enkele speldenprikken zorgden deden het peloton niet kraken. Toch wist halverwege de koers drie man het peloton te ontspringen. De wind kwam opzetten en zorgde voor een aantal breuken in het peloton. De drie man reden langzaam bij het peloton weg. Arie van der Lee (TV Oude Veer), Jack Kuper (WV Cycling Sneek) en wederom Rood bouwden de volgende rondes hun voorsprong op tot maximaal 55 seconden. De drie man werkten goed samen en konden het jagende peloton achter hun laten.

Op de laatste klim van de Westerdamsterweg mochten de drie renners sprinten voor de winst. Na 90 kilometer wist de Dokkummer renner Kuper zijn medevluchters Rood en Van der Lee te verschalken. Voor de derde maal wint er een Fries de Slag om Westerland. In 2017 won Arjen Bos (Bolsward) en in 2018 Adriaan Botma (Driezum).

Uitslag 3e Slag om Westerland:

01. Jack Kuper
02. Bram Rood
03. Arie Vd Lee
04. Harko Kievit
05. Dennis Steverink
06. Guido de Koning
07. Joris Maarleveld
08. Arjen Bos
09. Max Vd Water
10. Hylke Wijnsma

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp